Αναζήτηση

Το έργο των κοινωνικών λειτουργών

Η δημιουργική απασχόληση, η νοητική ενδυνάμωση καθώς και η κοινωνικοποίηση είναι έννοιες συνυφασμένες με το έργο των κοινωνικών λειτουργών στη Μονάδα.

Για την πραγματοποίηση των προαναφερθέντων στόχων οι κοινωνικοί λειτουργοί με την εισαγωγή του ασθενούς στη Μονάδα αξιολογούν τις βασικές λειτουργίες του ασθενή, συζητούν με τους οικείους τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και σχεδιάζουν ένα βασικό προγραμματισμό αναφορικά με τις δραστηριότητες που θα μπορούσε να λάβει μέρος.

Καθημερινά δημιουργούνται ομάδες ηλικιωμένων στη Μονάδα (συζήτησης- ενημέρωσης, έργου-χειροτεχνίας, νοητικής ενδυνάμωσης- παιχνίδια, μουσικής, μαγειρικής κ.α.) στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανάλογα με το βαθμό της νοητικής τους λειτουργίας και της ατομικής τους βούλησης.

Τέλος, βασικό κομμάτι της δουλειάς των κοινωνικών λειτουργών στη Μονάδα είναι η κοινωνικοποίηση μέσω της σύνδεσης με την κοινότητα. Συχνές είναι οι επισκέψεις των μελών των ΚΑΠΗ Πεύκης και ΚΑΠΗ Αμαρουσίου, των φιλικών κύκλων των γειτονικών εκκλησιών, των δημοτικών σχολείων, των γειτόνων που έρχονται στη Μονάδα και οι οποίοι σαφέστατα συμμετέχουν με θέρμη και στις γιορτές που πραγματοποιούνται στη Μονάδα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ψυχοκοινωνική υποστήριξη ενός ασθενούς, ο σεβασμός και η προάσπιση της αξιοπρέπειάς του είναι μέγιστης σημασίας προτεραιότητα για όλους μας και ειδικά σε ανθρώπους που έχουν χάσει τις ικανότητές τους, τη μνήμη τους, τις δυνάμεις τους.

36 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Πάσχα 2022

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ